Fegyveres támadások rendőrök ellen Amerikában, egy halott

Vágólapra másolva!
Egy nap alatt két fegyveres támadás történt az Egyesült Államokban rendőrök ellen, egyikük meghalt. Mindkét rendőrre váratlanul, a kocsijában ülve nyitottak tüzet ismeretlen támadók, akik mindkét esetben elmenekültek a helyszínről.
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt két fegyveres támadás történt rendőrök ellen az Egyesült Államokban, az egyik közülük halálos kimenetelű volt - közölte a rendőrség. Az egyik incidens a texasi San Antonióban történt. Ismeretlen támadók rálőttek egy, az autójában ülő rendőrre, aki meghalt, a tettesek elmenekültek.

Sorozatos támadások

Néhány órával később a Missouri állambeli St. Louisban történt egy hasonló eset. Ott is a rendőrautóban ülő emberre nyitottak tüzet egy mellette elhaladó autóból.

A rendőrt kétszer arcon lőtték: túlélte a támadást, de az állapota válságos.

Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban számos, rendőrök elleni támadás történt, ami miatt a rendfenntartó erők a korábbiaknál is körültekintőbben teljesítenek szolgálatot.

A támadások kiváltó oka feltehetően az volt, hogy előzőleg rendőrök afroamerikaiakat öltek meg intézkedéskor.

Az legsúlyosabb eset július 7-én történt a texasi Dallasban: egy afroamerikai férfi demonstráció idején tüzet nyitott rendőrökre, és ötöt megölt, hetet megsebesített. Később egy louisianai városban egy szintén fekete férfi három rendőrt ölt meg. Novemberben pedig Iowában két rendőrt gyilkoltak mag.