Korábban bírálta Trumpot, most hosszasan tárgyalt vele

Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ GettyImageRank2 HORIZONTAL HANDSHAKE USA New Jersey New York City MEETING POLITICS Voting PRESIDENT ELECTION Photography Donald Trump - Born 1946 Mitt Romney Politics and Government Trump International
Donald Trump és Mitt Romney
Vágólapra másolva!
Megtörtént az előre beharangozott találkozó Donald Trump megválasztott amerikai elnök és Mitt Romney republikánus párti volt massachusettsi kormányzó között, de egyelőre nem tettek bejelentést arról, hogy Romney kapna-e bármilyen szerepet Trump leendő kormányában.
Vágólapra másolva!

A kommentátorok és politikai elemzők körében nagy feltűnést keltett a héten, hogy Trump a hétvégén Romney-val is találkozik, és állítólag miniszteri posztot kínál fel neki, valószínűleg a külügyi tárcát. Romney négy évvel ezelőtt a republikánusok elnökjelöltje volt, akkor Trump teljes támogatását élvezte. Trump választási kampánya idején azonban szembefordult vele, és több alkalommal nyilvánosan szót is emelt elnökjelöltsége ellen. Az ellentét odáig fajult, hogy

nagyon becsmérlően beszéltek egymásról,

Romney "szélhámosnak" nevezte Trumpot, az elnökjelölt pedig "örök vesztesnek" a volt kormányzót, aki 2008-ban a republikánus előválasztás során próbálta elnyerni az elnökjelöltséget, 2012-ben pedig, amikor ez végül sikerült neki, Barack Obama könnyen legyőzte az elnökválasztáson.

Az elsők között gratulált

Romney azonban

az elsők között gratulált Trumpnak győzelméhez,

és azóta jobb lett a viszonyuk. Trump a New Jersey állambeli Bedminsterben lévő golfklubjába hívta meg a hétvégére azokat, akiket elképzelhetőnek tart valamilyen kormányzati tisztségre. Szombaton - akkor találkozott Romney-val - még nem volt hajlandó bejelenteni semmilyen esetleges felkérést.

Donald Trump és Mitt Romney Forrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

"Holnap lesznek bejelentéseim. Nagyon sok tehetség van" - mondta este újságírók előtt. Mindenesetre mind a megválasztott elnök, mind Romney elégedetten nyilatkozott az egy óra 25 percig tartó beszélgetésük után, hosszú kézfogással búcsúztak el. Mint szavaikból kiderült, külpolitikai témákról beszéltek. Romney legnagyobb riválisa a külügyi posztért zajló versenyben Rudy Giuliani lehet, a volt New York-i polgármester, aki 2008-ban maga is próbálta megszerezni a republikánus elnökjelöltséget, Trump elnökségének egyik legnagyobb támogatója volt.