Újabb ökölharc az ukrán parlamentben

Vágólapra másolva!
Ezúttal az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt elnök híveiből alakult Ellenzéki Blokk vezetője és a Radikális Párt frakcióvezetője fogyott ki az érvekből.
Vágólapra másolva!

Az ellenzékben lévő populista Radikális Párt vezetője azzal vádolta meg a mellette ülő Bojkót – aki Janukovics elnöksége idején energetikai miniszter és miniszterelnök-helyettes – volt, hogy ő és párttársai rendszeresen utaznak Oroszországba eligazításért.

Az Ellenzéki Blokk vezetője erre hirtelen felpattant a helyéről, és többször megütötte Ljaskót,

aki – az incidensről készült televíziós felvétel tanúsága szerint – leginkább csak védeni próbálta magát az ütlegektől.

Miután szétválasztották őket, Ljasko feltette a kérdést, hogy az olyanok, mint Bojko, miért nem ülnek börtönben, és újra megismételte a vádat, miszerint az Ellenzéki Blokk tagjai Moszkva érdekeit szolgálják, és onnan kapnak utasításokat.

Andrij Parubij házelnök utasította a házbizottságot, hogy vizsgálja ki a két képviselő közötti incidenst, és szabjon ki büntetést. Figyelmeztette Bojkót, hogy képviselőtársa megütéséért több napra kitilthatja őt a házbizottság a plenáris ülésről.

Ljasko korábban többször volt részese parlamenti verekedésnek, ez azonban az általában kimérten viselkedő Bojko exminiszterre eddig nem volt jellemző, bár az ő képviselőcsoportjának más tagjai szintén gyakori szereplői az üléstermi dulakodásoknak.