Harckészültségben az orosz hadászati bombázók

Cruise missiles hit ISIS targets in Syria plane Russia Syria air strike air base aerospace forces SQUARE FORMAT
2741030 11/19/2015 Tu-160 missile-carrying bomber, the Russian aerospace forces, on having performed its operational mission to deliver air strikes at ISIS targets in Syria. (Still image from the video, published by the Russian defense ministry on its official site in YouTube)./Ministry of defence of the Russian Federation
Vágólapra másolva!
Harckészültségben vannak a TU-160-as és a TU-95-es típusú hadászati bombázógépek az oroszországi Szaratov területen lévő Engels légi bázison.
Vágólapra másolva!

A TASZSZ orosz hírügynökség egy katonai-diplomáciai forrásra hivatkozva azt írja, hogy a támaszpont műszaki személyzete jelenleg manőverező robotrepülőgépeket szerel fel a bombázógépekre, amelyeket harci bevetésre készítenek fel.

Manőverező robotrepülőgépeket szerelnek egy TU-160-asra AFP/Orosz védelmi minisztérium

Az orosz hadászati bombázókat ismételten bevetették az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kulcsfontosságú szíriai létesítményei ellen, így a dzsihádisták parancsnoki pontjai, hadianyag- és fegyverraktárai, illetve gyártóüzemei, valamint harcjármű-csoportosulásai ellen.

A hét elején olyan értesülések láttak napvilágot, miszerint a szíriai partok közelébe érkezett Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó mellett a Pjotr Velikij (Nagy Péter) atommeghajtású rakétahordozóról is csapást készülnek mérni a napokban az Iszlám állam állásaira Aleppó mellett.