Hét ember meghalt a londoni villamosbalesetben

villamosbaleset Londonban
London, 2016. november 9. Tűzoltók és rendőrök egy kisiklott és felborult villamosszerelvénynél London Croydon nevű déli peremkerületében 2016.november 9-én. A hajnalban történt balesetben többen életüket veszítették és több mint ötvenen megsérültek, ketten pedig a járműbe szorultak. (MTI/AP/PA/Steve Parsons)
Vágólapra másolva!
Kisiklott és felborult egy villamos Londonban szerda hajnalban; a súlyos balesetnek hét halálos áldozata van, és több mint 50-en megsérültek, ketten pedig a járműbe szorultak.
Vágólapra másolva!

"Sajnos

- mondta a brit közlekedési rendőrség egyik illetékese a november 9-én hajnalban történt londoni villamosbalesetről.

A londoni mentőszolgálat azt közölte, hogy embereik számos sérültet elláttak a helyszínen, és megerősítette, hogy mintegy 50-et kórházba szállítottak. A többségük járóképes, de néhányan súlyos sérüléseket szenvedtek.

Forrás: MTI/AP/PA/Steve Parsons

Nagy eső volt

A londoni tűzoltóság tájékoztatása szerint a szerencsétlenség a brit főváros egyik déli peremkerületében, Croydonban történt, heves felhőszakadás alatt. A balesetről megjelent fényképeken a két kocsiból álló, oldalára dőlt villamos látható egy aluljáró mellett.

A helyszínre négy tűzoltókocsit, négy különleges mentőalakulatot és több mint 70 tűzoltót vezényeltek ki. A mentési munkálatok délután is folytak, mert két, a megrongálódott járműbe beszorult embert ugyanis még nem tudtak kiszabadítani.

Forrás: MTI/AP/PA/Steve Parsons

A vezetőt őrizetbe vették

A rendőrség őrizetbe vette a villamos vezetőjét, miközben a baleset okát még vizsgálják.

Helyi lakosok a történtekkel kapcsolatban arról számoltak be, hogy egy

hatalmas csattanást hallottak, amelyet emberek kiáltása követett.

A szerdai volt az utasok közül halálos áldozatot szedő első villamosbaleset a múlt század ötvenes évei óta.