Itt az első eredmény: Hillary Clinton nyert, négyen szavaztak rá

CLINTON, Hillary; TRUMP, Donald
Dixville Notch, 2016. november 8. Az amerikai elnökválasztás első szavazója, Clay Smith voksol a New Hampshire állambeli Dixvilleban 2016. november 8-án, röviddel éjfél előtt. Itt Hillary Clinton, a Demokrata Párt jelöltje 4-2-re győzött Donald Trump, a Republikánus Párt jelöltje ellen. (MTI/EPA/Herb Swanson)
Vágólapra másolva!
Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje első választási győzelmét aratta kedden Dixville Notchban.
Vágólapra másolva!

Az északkeleti New Hampshire állam három településén kedden pontban nulla órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek, és elsőként Dixville Notchban eredmény is született.

Nyolc választópolgár adta le a voksát, közülük

négyen Hillary Clintonra szavaztak. Két szavazatot kapott Donald Trump

republikánus jelölt, egy-egy voksot pedig Gary Johnson, a Libertárius Párt elnökjelöltje és Mitt Romney, aki négy évvel ezelőtt volt a republikánusok elnökjelöltje. Az ő neve nem szerepel ugyan a szavazócédulán, de valaki ráírta.

Az amerikai elnökválasztás első szavazója, Clay Smith voksol a New Hampshire állambeli Dixville Notchban november 8-án, röviddel éjfél előtt Forrás: MTI/EPA/Herb Swanson

A kicsiny Dixville Notch félúton fekszik Maine állam és a kanadai határ között, és összesen tizenkét lakója van.

Minden elnökválasztáskor ez az első település, ahol voksolnak.

Ez hagyomány, mégpedig 1960 óta, amikor a település mind a kilenc voksát Richard Nixonra adta le.

A másik településen, Millsfieldben Donald Trump aratott elsöprő győzelmet: a huszonegy szavazatból tizenhatot szerzett meg, míg Clintonra négyen voksoltak, és valaki felírta a szavazócédulára Bernie Sanders vermonti szenátor nevét, aki a demokraták elnökjelöltségéért küzdött, de mivel nem ő lett az elnökjelölt, nem szerepelt a szavazócédulán.

New Hampshire harmadik kicsiny településén, Hart's Locationben harmincegy szavazó él.

Tizenheten Clinton mellett döntöttek, tizennégyen Trumpot választották.

Mivel New Hampshire államban kormányzót is választanak, e három településen is voksoltak a kormányzóra, a győzelem a republikánus Chris Sununué lett.