Harry herceg azt kéri, hagyják békén a barátnőjét

Meghan Markle
LOS ANGELES, CA - MAY 20: Meghan Markle arrives at the P.S. Arts' The Party held at NeueHouse Hollywood on May 20, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Michael Tran/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
II. Erzsébet brit királynő unokája, Harry herceg közleményben fordult a nyilvánossághoz. A herceg azt kéri a sajtótól és a közvéleménytől, hogy kíváncsiságukkal ne zaklassák barátnőjét, Meghan Markle amerikai színésznőt.
Vágólapra másolva!

A brit királyi család kommunikációs titkársága közleményt adott ki Harry herceg nevében. A közlemény megerősíti, hogy Meghan Markle amerikai színésznő néhány hónapja a barátnője, a herceget nagyon aggasztja, hogy kapcsolatuk miatt a színésznőt, családját és barátait rendszeresen zaklatások érik.

Kiváltságos, de nem kell bármit elviselnie

A közlemény szerint Harry herceg tisztában van vele, hogy a királyi család tagjaként sokan kíváncsiak a magánéletére. A herceg hálás az emberek szeretetéért, és azt is tudja, hogy hercegként kiváltságos helyzetben van.

Ugyanakkor úgy érzi, hogy az elmúlt időben a sajtó és a közvélemény átlépett egy határt Meghan Markle-lal,

aggódik a színésznő biztonságáért, és nagyon csalódott, hogy nem tudja őt megvédeni.

A közleményben az áll, nem helyes, hogy Markle-nak el kell viselnie, ami őt érte csak azért, mert Harry herceggel van kapcsolatban. A herceg tudja, sokan úgy gondolják, "ezt az árat meg kell fizetnie", és hogy mindez "része a játéknak". A herceg szerint viszont ez nem igaz.

– áll a közleményben.

Harry herceg közleményben kéri a sajtót és a közvéleményt, hogy ne zaklassák a barátnőjét, Meghan Markle-t Forrás: AFP/Andrew Cowie

Átléptek egy határt

A közlemény szerint Meghan Markle-t számtalan alkalommal zaklatták, rasszista, szexista vélemények jelentek meg róla újságokban és a közösségi médiában. Mindennek jelentős része a nyilvánosság előtt zajlott, egy része viszont nem, például jogi úton több lejárató cikk megjelenését sikerült megakadályozni.

Az sem nyilvános, hogy Markle édesanyjának fotósok hadán kell átverekednie magát ahhoz, hogy eljusson saját házának ajtajáig, hogy újságírók és fotósok több alkalommal megpróbáltak bejutni az otthonába.

Nem nyilvános, hány újság próbálta megvesztegetni Markle volt barátját információkért,

hogy gyakorlatilag Markle minden családtagja, ismerőse és kollégája állandó zaklatásnak van kitéve kettejük kapcsolata miatt.

Harry herceg szerint a sajtó és a közvélemény átlépett egy határt Forrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Ihsaan Haffejee

Mielőtt több kárt okoznak

Harry herceg azt reméli, a sajtó erőszakos munkatársai megállnak egy pillanatra, és elgondolkoznak, mielőtt további károkat okoznak. A herceg tudja, hogy szokatlan dolog ilyen közleményt kiadni, de reméli, az emberek megértik, miért érezte szükségét, hogy megszólaljon.