Lefejezett holttestek egy moszuli tömegsírban

Vágólapra másolva!
Az iraki hadsereg bejelentette hétfőn, hogy nagyjából száz lefejezett holttestet rejtő tömegsírra bukkant az Iszlám Állam dzsihadista szervezet helyi fellegvárának számító Moszul közelében.
Vágólapra másolva!

A tetemeket az észak-iraki nagyvárostól 15 kilométerre délkeletre fekvő, a szélsőségesektől a napokban visszafoglalt Hammám el-Alil nevű település agráriskolájának területén találták – olvasható a hadsereg által kiadott közleményben.

Egyelőre nem világos, hogy az áldozatokat mostanában ölték-e meg, és civilekről vagy katonákról van-e szó. Az AFP francia hírügynökség értesülése szerint

polgári áldozatokat rejt a tömegsír.

Az ENSZ két hete arra hívta fel a figyelmet, hogy a szélsőségesek többtucatnyi civillel végezhettek az Iszlám Állam utolsó iraki bástyája, Moszul ostromának október 17-i kezdete óta.

Tömegsírt már korábban is találtak az Iszlám Államtól visszafoglalt területeken. Azokról az áldozatokról azt gyanították, hogy a jazidi kisebbség tagjai, illetve a hadsereg síita újoncai, akikkel az Iszlám Állam harcosai Irak északi és középső területeinek 2014-es lerohanásakor végeztek.