Elfogták a szerb kormányfő lehetséges merénylőjét

Vágólapra másolva!
Elfogtak a boszniai Banja Lukában egy férfit, akinek köze lehet azokhoz a fegyverekhez, amelyeket Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök családjának háza közelében találtak október végén.
Vágólapra másolva!

A hírről a Klix.ba boszniai hírportál számolt be, és a boszniai Szerb Köztársaság belügyminisztériuma megerősítette, hogy a rendőrség a hét végén elfogott egy férfit, akit illegális fegyver- és robbanószer-előállítással és -kereskedelemmel gyanúsítanak.

A gyanúsítottat átadták a boszniai bíróságnak, amely elrendeli kiadatását. Az információk szerint a férfinak köze lehet azokhoz a fegyverekhez, amelyeket október 29-én találtak Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szüleinek Belgrád közelében fekvő házától nem messze.

Találtak többek között egy rakétagránát-vetőt, négy kézigránátot és precíziós (mesterlövész) puskához való lőszert, a vizsgálatokból pedig kiderült, hogy a gránátvető a horvát harctérről, két kézigránát pedig a boszniai frontról származik.

A fegyvereket olyan helyen rejtették el, ahol a miniszterelnököt szállító konvojnak minden alkalommal lassítania kell az útviszonyok miatt.