Lövések az isztambuli reptéren, ketten őrizetben

törökország isztambul robbantás reptér
EDITORS NOTE: Graphic content / A policeman sets up a security perimeter as people leave the airport after two explosions followed by gunfire hit the Turkey's biggest airport of Ataturk in Istanbul, on June 28, 2016. At least 10 people were killed on June 28, 2016 evening in a suicide attack at the international terminal of Istanbul's Ataturk airport, Turkish Justice Minister Bekir Bozdag said. Turkey has been hit by a string of deadly attacks in the past year, blamed on both Kurdish rebels and the Islamic State jihadist group. / AFP PHOTO / OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
Lövések dördültek vasárnap hajnalban az isztambuli Atatürk reptéren, két embert őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

A török rendőrség rövid időre lezárta a közúti forgalom elől vasárnap az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőteret, miután

rendőrök lövéseket adtak le egy motorosra, aki nem akart megállni.

Egyelőre nem világos, hogy a rendőrség miért akarta feltartóztatni a motort.

A CNN Turk hírtévé szerint a motor egyik utasa megsebesült, és őrizetbe vették, a másik a rendőrségi hajszát követően került őrizetbe. Sem rendőr, sem polgári személy nem sérült meg.

Idén júniusban feltehetően az Iszlám Államhoz tartozó támadók merényletében 41 ember meghalt, és mintegy 240 megsebesült a repülőtéren történt robbantásokban és lövöldözésben.

Pénteken pokolgépes merénylet történt a főként kurdok lakta Diyarbakirban. Kilenc ember meghalt, több mint százan megsebesültek. A hatóságok szerint a Kurdisztáni Munkáspárt felelős a merényletért, de a robbantást az Iszlám Állam terrorszervezet is magára vállalta.