Vádat emeltek az idős nő testét kigúnyoló Playboy-modell ellen

Vágólapra másolva!
Akár hat hónap börtönbüntetéssel is sújthatják Dani Mathers Playboy-modellt, aki egy edzőtermi fotóval kigúnyolta egy idős nő testét.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Los Angeles-i rendőrség Dani Mathers Playboy-modell ellen egy más testét megszégyenítő internetes fotó miatt – írja a BBC.

A botrányt okozó képen egy 70 éves nő látható meztelenül az LA Fitness edzőterem öltözőjében,

mellette pedig egy másik fotón a 29 éves modell szerepel megvető arckifejezéssel. Hogy még egyértelműbb legyen a véleménye, a képhez azt a megjegyezést fűzte: ha ezt nem tudom nem észrevenni, akkor te sem tudod.

„Ha ezt nem tudom nem észrevenni, akkor te sem tudod.” Ezt a képet posztolta a modell Forrás: Origo

Mivel a nő nem járult hozzá a fotóhoz, és ahhoz sem, hogy mindez felkerüljön a Snapchatre, a magánélet megsértésével vádolják a playmate-et. Ha bűnössége bebizonyosodik, akár hat hónap börtönnel és 1000 dollár (mintegy 275 ezer forint) pénzbírsággal büntethetik.

Nem sokkal az után, hogy felkerült az internetre a kép, Mathers bocsánatot kért. Állítólag

Az ügyvédje szerint Mathers nem tett semmi törvénytelent, és nem sértette meg senki személyes szféráját. Egy másik ügyvéd viszont úgy véli, mások testének megszégyenítése megalázó, kigúnyolja és megbélyegzi az áldozatokat, lerombolja az önbecsülésüket, aminek hosszú távú következményei lehetnek.

Az ügy eddig sem volt következményektől mentes, ugyanis a Playboy-modellt kitiltották az edzőterem-hálózatból, és kirúgták a rádiós műsorából.