Vérengzés árán adja fel Moszult az Iszlám Állam

Vágólapra másolva!
Egyre több moszuli kerületből szorítják ki az Iszlám Állam katonáit az ostromló erők, amire a terroristák vérengzéssel válaszolnak: a Reuters beszámolója szerint az iszlamisták több mint kétszáz embert végeztek ki, egy másik városban ezerhatszáz embert élő pajzsként használnak, és felfegyverzik a gyerekeket is az irakiak és szövetségeseik ellen. 
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam katonái több mint kétszáz embert öltek meg Moszul ostroma során, közöttük ötven embert dezertálás vádja miatt, 180 embert pedig azért, mert az iraki kormánynak dolgozott – mondta a Reutersnek Ravina Shamdasani, az ENSZ emberi jogi szóvivője.

Shamdasani azt is mondta, az iszlamisták a Moszultól délre fekvő Hammam al-Alil városából 1600 embert vittek Tal Afarba, őket élő pajzsként használják, hogy a szövetségesek légicsapásait elkerüljék. A családoktól elveszik a kilencévesnél idősebb fiúkat, fegyvert kell fogniuk. Az iszlamisták ugyanott

fogva tartanak négyszáz kurd, jazidi és síita nőt is

– tette hozzá a szóvivő.

Az ENSZ jelentése szerint a Moszul egyik kerületét ért szerdai légicsapásban több civil, közöttük négy nő meghalt, tizenheten pedig megsebesültek.