Élő pajzsként használna 25 ezer civilt az Iszlám Állam

2016.11.01. 16:28

Az Iszlám Állam kivégzéseket hajt végre és élő pajzsként használná a civileket. A terrorista szervezet emberei megölték az iraki fegyveres erők 40 tagját és arra készülnek, hogy civilek ezreit használják élő pajzsként az iraki Moszul ostrománál.

Az Iszlám Állam terrorszervezet megölte az iraki fegyveres erők 40 volt tagját Moszul közelében - közölte az ENSZ egyik emberi jogi szóvivője. Ravina Shamdasani azt is elmondta, hogy az Iszlám Állam 25 ezer civilt igyekezett Moszultól délre szállítani, de többségüket a légierő visszafordította.

Mély aggodalommal vagyunk ezekért a tízezrekért és más civilekért, akiket a jelentések szerint kényszerrel áthelyezett az Iszlám Állam az elmúlt két hétben. A fegyveresek Moszul közlébe viszik, és azon állásaik közelében helyezik el őket, amelyek katonai célpontokká válhatnak" - mondta a szóvivő.

Ez úgy tűnik, alátámasztja azt az állítást, hogy ezeket az embereket élő pajzsként tervezik használni - mondta Ravina Shamdasani. 

Az Iszlám Állam terroristái által végrehajtott egyik tömeges kivégzés - képünk illusztrációForrás: AFP/-

Az iraki fegyveres erők eközben benyomult Moszul keleti részébe, amit a fegyveres erők tábornoka "a város felszabadítása kezdetének" nevezett. Az iraki csapatok október 17-én indították meg a hadműveletet az ország második legnagyobb városának a visszavételéért az Iszlám Államtól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK