Trump törvényt sértett

GettyImageRank3 Private Tender People Emotion EVENT HORIZONTAL USA Midwest USA Ohio Cleveland - Ohio PHOTOGRAPHER POLITICS Political Rally SPEECH ELECTION Nominee Photography GOVERNMENT REPUBLICAN PARTY Donald Trump - Born 1946 Presidential Candidate Edit
Donald Trump még nem reagált
Vágólapra másolva!
Donald Trum egyik cége megsértette az amerikai törvényeket, amikor az embargó ellenére Kubával üzletelt az 1990-es években – derítette ki a Newsweek.
Vágólapra másolva!

A lap birtokába jutott dokumentumok szerint Trump egyik cége, a Trump Hotels & Casino Resorts 1998-ban minimum 68 ezer dollárt el Kubában, amikor a képviselői üzleti tárgyalásokat folytattak a szigetországban.

Donald Trump semmi rosszat nem tett, állítja a kampánymenedzsere Forrás: AFP/2016 Getty Images/Angelo Merendino

Az akkor még életben lévő embargó szerint azonban ehhez kormányzati engedélyre lett volna szükségük, amellyel nem rendelkeztek.

A pénzt egyébként nem közvetlenül irányították át Kubába, hanem egy közvetítőn keresztül, és úgy próbálták legálisnak feltüntetni az egészet, hogy egy jótékonysági akcióként számolták el.

A republikánus elnökjelölt kampánymenedzsere tagadta, hogy törvénysértést követtek volna el. „(Trump) nagyon kritikus Kubával szemben. Nagyon kritikus (Fidel) Castróval szemben. Arról beszélünk talán, hogy a szállodája pénzt fektetett be Kubában 1998-ban? Nem” – nyilatkozta Kellyanne Conway az ABC-nek.