Fogságban született gyermekével elmenekült egy német nő Szíriából

szíria
Musa, a 25-year-old Kurdish marksman, stands atop a building as he looks at the destroyed Syrian town of Kobane, also known as Ain al-Arab, on January 30, 2015. Kurdish forces recaptured the town on the Turkish frontier on January 26, in a symbolic blow to the jihadists who have seized large swathes of territory in their onslaught across Syria and Iraq. AFP PHOTO/BULENT KILIC / AFP / BULENT KILIC
Vágólapra másolva!
Szabadúszó újságíróként dolgozott Szíriában az a német nő, akit tavaly raboltak el a háborús övezetben, a fogságban közben megszülte gyermekét, majd a gyerekkel együtt sikerült Törökországba szöknie. Hamarosan hazatérhetnek Németországba.
Vágólapra másolva!

Sikerült Törökországba szöknie csecsemőjével együtt egy német nőnek, akit tavaly raboltak el a polgárháborús Szíriában, s aki a fogságban szülte meg gyermekét - közölte a német külügyminisztérium. A német hatóságok most a hazatérésüket készítik elő.

- jelezték. A Bild szerint a nő szabadúszó újságíróként dolgozott Szíriában a müncheni Süddeutsche Zeitungnak és a hamburgi központú NDR rádiónak.

A háború sújtotta Szíriában haditudósítóként dolgozott az újságíró - képünk illusztráció Forrás: AFP/Bulent Kilic

A Reuters hírügynökség emlékeztetett, hogy a német Focus magazin idén februárban beszámolt a történtekről, és megnevezte a 27 éves Janina Findeisent, akinek tudósításait álnévvel tették közzé.

A Focus szerint az újságírónőt 2015 októberében rabolták el, és kisfiát decemberben hozta világra.

A hírmagazin értesülése szerint az an-Nuszra Front nevű szíriai fegyveres csoport tartotta őt fogva, amely nemrég a Fatah as-Sam Front nevet vette fel. A szervezet azonban cáfolta, hogy emberei álltak volna az emberrablás mögött, s azt állította, hogy valójában ők szabadították ki a nőt.