Agyonlőttek egy késsel támadó menedékkérőt a német rendőrök

Berlin, menekült
Berlin, 2016. szeptember 28. Rendőrségi helyszínelők egy menekültszállásnál Berlin Moabit nevű városrészében 2016. szeptember 28-án hajnalban. Előző este német rendőrök lelőttek egy megbilincselt társára késsel támadó menedékkérőt a szálláson, aki kórházba szállítását követően belehalt a sérülésbe. A meglőtt 29 éves férfi azért támadhatott rá 27 éves lakótársára, mert az egy közeli parkban aznap megerőszakolt egy nyolcéves kislányt, aki valószínűleg a meggyilkolt menedékkérő lánya volt. (MTI/EPA/Gregor Fischer)
Vágólapra másolva!
Lelőttek egy megbilincselt társára késsel támadó menedékkérőt a helyszínen tartózkodó német rendőrök Berlin egyik menekültszállóján, a férfi később meghalt. Az incidens egy kislány megerőszakolása miatt történt. 
Vágólapra másolva!

A 29 éves férfi azért támadt a társára, mert azt hitte, hogy az megerőszakolta a nyolcéves lányát. A 27 éves állítólagos erőszaktevő a támadás idején már bilincsben volt.

A rendőrség is a bántalmazási ügy miatt tartózkodott a helyszínen.

Szemtanúk szerint a 27 éves férfi éppen beszállni készült egy rendőrautóba, amikor társa rátámadt, és azt kiabálta: „Ezt nem fogod túlélni!”

Ezt követően több tiszt rálőtt a támadóra – mondta el a rendőrségi szóvivő. A 29 éves férfi órákkal később a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe. Az ügyben nyomozás indult.

A Deutsche Welle internetes oldalának beszámolója szerint egyelőre nem bizonyosodott be, hogy valóban a megtámadott férfi-e az erőszaktevő.

A portál egy név nélkül nyilatkozó szemtanútól úgy értesült, hogy mindekét férfi pakisztáni, de ezt hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg.

Rendőrségi helyszínelők a menekültszállásnál Forrás: MTI/EPA/DPA/Gregor Fischer