Kirúgtak 87 kémet a török hírszerzéstől

Vágólapra másolva!
A török hírszerzés elbocsátotta 87 alkalmazottját, mert azt feltételezi, hogy kapcsolatban állnak Fethullah Gülennel, akit a török kormány a júliusi puccskísérlet megszervezésével vádol.
Vágólapra másolva!

Törökországban elbocsátottak 87 embert a nemzeti hírszerző ügynökségtől azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak az Amerikában élő ellenzéki politikussal és hitszónokkal, Fethullah Gülennel, akit a török kormány a júliusi puccskísérlet kitervelésével és megszervezésével vádol.

52 ellen büntetőjogi eljárás indult

A 87 elbocsátott ember közül 52 ellen büntetőjogi eljárás is indult, írja az Anadolu török állami hírszolgálat a Reuters szerint.

Már 141 kémet függesztettek fel

A puccskísérlet óta összesen 141 embert függesztettek fel a hírszerzéstől, az Anadolu szerint százukkal szemben már lezárták a nyomozást.

Letartóztattak 76 bírósági tisztviselőt

A Farsnews.com szerint eközben a török rendőrség letartóztatott 76 bírósági tisztviselőt, 25 másikat pedig köröz. A vád szerint a letartóztatottak egy része használta a ByLock kommunikációs appot, amivel Ankara szerint Gülen hálózatának tagjai kapcsolatot tartottak egymással.