Trump egy idióta Bruce Springsteen szerint

bruce springsteen
US musician Bruce Springsteen performs with The E Street Band at the AccorHotels Arena in Paris on July 11, 2016. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
Vágólapra másolva!
A választáson való részvételüket valószínűnek mondó megkérdezettek körében Hillary Clinton 6 százalékkal vezet Donald Trump előtt. A választók Clinton tartják kompetensebbnek, de Trumpot az őszintébbnek. Ezzel valószínűleg nem ért egyet Bruce Springsteen: a zenész szerint Trump ugyan fontos témákat feszeget, de azokra megtévesztő válaszokat ad.
Vágólapra másolva!

A választáson valószínűleg résztvevők 45 százaléka szavazna Hillary Clintonra, 39 százalék pedig Donald Trumpra – derül ki a McClatchy-Marist ma közzétett felméréséből. A libertariánus Gary Johnsont a választók 10, a Zöld Párt jelöltjét, Jill Steint 4 százaléka támogatja. Egy tegnapelőtt megjelent kutatás szintén 6 százalékos Clinton-vezetést mutatott, így az első, hétfői tévévita előtt

úgy tűnik, hogy a Demokrata Párt jelöltje stabilizálni tudta előnyét.

Két nappal az elős vita előtt Clinton optimista lehet Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Clinton előnye elsöprő, 90 százalékpontos a fekete szavazók között, és jelentős a spanyolajkúak körében is. A választók többsége a terrorizmussal, a gazdasággal és a bevándorlással kapcsolatban is felkészültebbnek tartja Clintont.

Trump abban bízhat, hogy őt a választók 44 százaléka tartja szavahihetőnek és őszintének, míg Clintont csak 36 százalékuk.

Abban a kérdésben is jelentős, 15 százalékpontos az előnye, hogy ki a fizikailag felkészültebb az elnökségre.

Bruce Springsteen a Rolling Stone magazinnak beszélt az amerikai elnökválasztásról, és ezek alapján nem nehéz eldönteni, kire fog szavazni november elején. A zenész szerint a Trump-jelenség egy tragédia az amerikai demokráciára nézve – úgy fogalmazott:

Nem kérdés, kire fog szavazni Forrás: AFP/Bertrand Guay

Springsteen arról beszélt, hogy most fizeti meg a politikai elit annak az árát, hogy nem beszélt őszintén a globalizáció hatásairól és arról, hogy az ipari munkahelyek közül sok megszűnt az országban. Trump pedig ezt kihasználva

A zenész szerint viszont Hillary Clinton nagyon jó elnök lenne. Springsteen megfontolja, hogy aktívan befolyásolja a választási küzdelmet, mert úgy érzi, az „ország válságban van".