Intim fotókat loptak el Pippa Middleton telefonjáról

CHELEM COURT GRAND GRAND SLAM GRASS SPORT TENNIS WIMBLEDON SQUARE FORMAT Pippa Middleton arrives in the Royal Box during day one of the 2016 Wimbledon Championships on June 27, 2016 at the All England Lawn Tennis Club, Wimbledon in London, England - Photo
Pippa Middleton
Vágólapra másolva!
Több ezer fotót – köztük számos intim felvételt – lopott el egy hacker Pippa Middleton mobiltelefonjáról. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult. A 33 esztendős Pippa – teljes nevén Philippa – Middleton Vilmos herceg sógornője, nővére, Kate ugyanis 2011 áprilisában feleségül ment a brit trón majdani várományosához.
Vágólapra másolva!

A képtolvaj a fotókat a The Sunnak ajánlotta fel „minimum 50 ezer font” (18 millió forint) ellenében. A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap szombati beszámolója szerint a tettes azt állította, hogy Pippa Middleton telefonjának feltörésével háromezer képhez jutott hozzá, köztük olyanokhoz, amelyeken a hercegi sógornő éppen esküvői ruhákat próbál. Más fotókon Pippa vőlegénye, a 40 éves James Matthews látható ruhátlanul, és – szintén a tolvaj állítása szerint – vannak a képek között olyanok, amelyek Vilmost és feleségét, valamint gyermekeiket ábrázolják.

A legnagyobb adatlopás

A The Sun szerint valószínű az is, hogy a magát csak „Crafty Cockney” néven azonosító hacker magánjellegű üzenetváltások szövegéhez, valamint az esküvői vendéglistához is hozzájutott Pippa Middleton iCloud-profiljának feltörésével. A tolvaj – aki egy bonyolult, kódolt üzenőrendszeren kommunikált a szerkesztőséggel, hogy ne lehessen nyomára akadni – bizonyítékként több képet elküldött e-mailben a lapnak. A The Sun szerint ez az eddigi legnagyobb olyan adatlopási ügy Nagy-Britanniában, amely a brit társasági és közélet egyik legismertebb tagját érinti. A lap közölte, hogy nem állt szándékában üzletet kötni a képtolvajjal, ellenben azonnal értesítette Pippa Middletont, a család pedig köszönetet mondott, és a rendőrséghez fordult.

Pippa Middleton Forrás: AFP/Backpage Images/DPPI

Vizsgálat indult

A Scotland Yard szombaton hivatalosan bejelentette, hogy vizsgálatot indított az ügyben.
Pippa Middleton és James Matthews – aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik egy fedezetialap-társaság igazgatójaként – júliusban jelentette be az eljegyzést, de az esküvő időpontja egyelőre nem ismert.

Az egyik legnagyobb celebsztár

Pippa Middleton – aki nővérének tanúja volt Kate és Vilmos világraszóló és világszerte kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért öt évvel ezelőtti londoni menyegzőjén – azóta saját jogán is a globális celebsajtó egyik legfelkapottabb sztárja és mindennapos címlapszereplője lett. A brit királyi családnak mindazonáltal hivatalosan nem tagja, és semmilyen címet nem visel, ellentétben Kate Middletonnal, akinek II. Erzsébet királynő – Vilmos nagymamája – a frigy után a Cambridge hercegnője címet adományozta.