A svédek 12 ezer menedékkérőt utasítottak el

demonstráció FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA MŰALKOTÁS SZEMÉLY szobor tömegfelvétel tüntető
Göteborg, 2015. szeptember 9. Ezrek tüntetnek a migránsok Svédországba való befogadásáért a göteborgi Götaplatsen téren 2015. szeptember 9-én. (MTI/EPA/TT/Adam Ihse)
Vágólapra másolva!
Svédországban elérte a 12 ezret az elutasított menedékkérők száma: sokuk ügyét azért kell lezárni, mert nem találják őket. Az elutasított bevándorlók harmadát tudják csak kitoloncolni, mert nincs hozzá elég rendőr.
Vágólapra másolva!

Svédországban már 12 ezerre nőtt az elutasított és emiatt körözés alatt álló menedékkérők száma - közölte az SVT svéd közszolgálati televízió.

Az illetékesek szerint az ügyek nagyobb részét elévülés miatt kell lezárni, mert a rendőrség egyszerűen nem találja meg ezeket az embereket.

A rendfenntartók az elutasított illegális bevándorlóknak csupán a harmadát tudják visszaküldeni, mert a rendőrségnek nincs elég embere a feladathoz.

A törvény szerint az elutasított menedékkérő 4 év után ismét folyamodhat menekültstátuszért,

és akkor a migrációs hatóság újrakezdi ügye vizsgálatát.

Ezrek tüntettek a migránsok Svédországba való befogadásáért Göteborgban 2015 őszén Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Adam Ihse

Tavaly 163 ezer menedékkérő érkezett Svédországba. A rendőrség szerint a közeljövőben jelentősen növekszik majd azoknak a menekülteknek a száma, akik megpróbálnak elrejtőzni azután, hogy menedékkérelmüket elutasították.