Depardieu visszaköpött Franciaországra

cinema center 2922950 08/27/2016 Actor Gerard Depardieu attends the opening of the culture center in his name, Saransk. Julia Chestnova/Sputnik
Gérard Depardieu
Vágólapra másolva!
Gérard Depardieu megerősítette, hogy többé nem tekinti magát franciának, és hogy szerinte hazája egy Disneylanddé vált a külföldiek számára.
Vágólapra másolva!

Az Innocent című életrajzi könyve olaszországi megjelenése alkalmából a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában a francia filmsztár újfent magasztalta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki - szerinte - a "huligán oldalát" becsüli őbenne.

Nem vagyok már francia

Arra a kérdésre, hogy még franciának tartja-e magát, a színész nemmel válaszolt, és világpolgárnak mondta magát. "Franciaország hovatovább egy külföldieknek szóló Disneylanddé válik; idióták lakják, akik bort és büdös sajtot gyártanak a turistáknak. Nincs többé szabadság, az emberek manipulálva vannak" - fejtegette.

Gérard Depardieu Forrás: AFP/Sputnik/Julia Chestnova

A mozi nem létezik

Lesújtó véleménye van a film világáról is. "A mozi nem létezik többé. A szórakoztatás világa van, amelyben az amerikaiak által terrorizált emberek már azt sem tudják, milyen nyelven beszéljenek. Van tíz sztár, és mind amerikai, akiknek különleges effektusokkal telezsúfolt filmjei valójában játékok, a filmvilág többi része pedig küzd a puszta létéért". Az olaszokat dicsérte, mert szerinte ők nem vesztették el kultúrájukat, identitásukat. "Ellentétben fél Európával, amely a migránsoktól való félelmében kicsit fasiszta lett".

Putyinban, Castróban nincs hiba

Putyinban nem lát semmi hibát, és hozzá hasonló "igaz emberként" említette meg Fidel Castrót is. A kommunizmusról azt mondta, hogy az "nem egy eldobandó ideológia", bár elismerte, hogy "jelenleg nem létezhet". Az amerikaiakról azok vélt történelmi bűneit sorolta fel.