Megérkezett a tél, havazik a Hargitán

Megérkezett az első hó Székelyföldre
Vágólapra másolva!
Havazik a Madarasi-Hargitán és Hargitafürdőn egyaránt. Korán jött a hó, általában október elejére várják.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban havazik a Madarasi-Hargitán – tájékoztatott szerdán délben Kádár Barna. A Súgó Panzió munkatársa a szekelyhon.ro oldalának elmondta, kedden már havas eső esett, az éjszaka pedig nulla fokra hűlt az idő.

A sífelszerelést azért még korai leporolni, de az épületek tetején és a fákon ujjnyi vastagságban áll a hó. Ritka az ilyen korai havazás – mondta el Magyari Tekla, a Madarasi-Hargita síközpont szóvivője. Emlékei szerint tavaly október elején volt az első havazás.

Megérkezett az első hó Székelyföldre Forrás: Kádár Barna/Facebook

Szerdán délelőtt Hargitafürdőn is havazott. Sinka Mihály, a helyi kalandpark illetékese az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, az idény első havazása korábban érkezett, mint ami az elmúlt évekre volt jellemző, ami azért is meglepő, mert néhány napja még nyári hőmérsékletet mértek Hargitafürdőn.

„Nem nagyon emlékszem ilyen korai hóra, mindannyian őszt reméltünk. Az első hó általában október elejére várható, a mostani pedig azért is szokatlan, mert

vasárnap még 26 Celsius-fokot mértünk Hargitafürdőn.

Most 2 fok van” – magyarázta az Agerpresnek Sinka.

A hegyimentők egyébként fel vannak készülve, hogy riasztás esetén a turisták segítségére siessenek – nyilatkozta a hírügynökségnek Gheorghe Suciu, a Hargita megyei csendőrség szóvivője.