Egy német politikus megköszönte Orbán Viktornak a határvédelmet

Orbán Viktor
Orbán Viktor érkezik a pozsonyi EU-csúcsra
Vágólapra másolva!
Erika Steinbach, a német Bundestag képviselője és a kormányfrakció emberi jogi és humanitárius segítségnyújtásért felelős szóvivője levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. A képviselő köszönetet mondott Orbán Viktornak a határvédelemért, szerinte ezzel nagy szolgálatot tesz az Európai Uniónak.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök nagy szolgálatot tesz az egész Európai Uniónak és különösen a németeknek Magyarország külső határának következetes védelmével – ezt írta Erika Steinbach CDU-s politikus, Bundestag-képviselő, a CDU/CSU-frakció emberi jogi és humanitárius segítségnyújtásért felelős szóvivője a kormányfőnek küldött levelében.

A képviselő levele végén szolidaritását fejezte ki Magyarország iránt, és

arra kérte Orbán Viktort, továbbra is tartsa szem előtt a sürgős migrációs kérdést.

Az EU nem tárgyalt a bevándorlók országaival

"Amennyiben az Európai Unió még mindig nem ismerte fel, hogy a következő évtizedekben Európát óriási migrációs hullámok fogják elérni, akkor a saját polgárai ellen vétkezik. Migrációkutatók 250-400 millió fő közötti afrikai Európába utazását vetítik előre" – írta Erika Steinbach.

Szerinte kritikus módon kellene szemügyre venni az EU-t, hiszen

az unió évek óta elmulasztott komoly tárgyalásokat folytatni a bevándorlók származási országaival, valamint az Afrikai Unióval és az Arab Ligával

annak érdekében, hogy az ezekben a régiókban élőknek lehessen jövőképük az otthonuk közelében – írta közleményében a CDU-s politikus.

Felháborította Asselborn kritikája

A magyarországi határvédelemért Orbán Viktornak köszönetet mondó Erika Steinbach közölte: felháborodással értesült a luxemburgi külügyminiszter minapi kijelentéséről – amely szerint ideiglenesen vagy végleg ki kell zárni Magyarországot az EU-ból –,

Jean Asselborn kritikáját arcátlannak és helytelennek tartja,

amellyel nemcsak Magyarországot állította pellengérre, hanem az EU-nak is komoly károkat okozott.

A német politikus aggasztó jelnek tartja az EU állapotát illetően, hogy néhányan Magyarországot tennék felelőssé az európai menekültpolitika kudarcáért, annak ellenére, hogy Magyarország az EU által hozott közös szabályokhoz tartja magát.

Asselborn kirohanása káros

Erika Steinbach leveléhez mellékelte azt a sajtóközleményt is, amelyet a luxemburgi külügyminiszter Magyarországot érintő nyilatkozata után adott ki. Ebben egyebek mellett azt írta: a belső összetartozáshoz az is hozzátartozik, hogy

Szerinte Jean Asselborn megnyilvánulása káros a szükséges összetartásra. "Sajnos esetében ez nem az első kirohanás egy EU-tagország ellen" – jegyezte meg, felidézve, hogy a németeket "exportélősködőnek", egoistának, zsugorinak és elnyomónak nevezte.