Szíriai ellenzék: A világ csak nézi a vérontást

aleppo Omran Daqneesh
Aleppo, 2016. augusztus 18. Az Aleppo Media Center nevű szervezet által közreadott, videofelvételről rögzített képen egy fejsérülést szenvedett, véráztatta arcú, porral borított ruhájú, mezítlábas, szíriai kisfiú ül egy mentőautó narancssárga székében, miután kimentették a romok közül a felkelők kezén lévő Katerdzsi kerületre mért légicsapások után az észak-szíriai Aleppóban 2016. augusztus 17-én. (MTI/EPA/Aleppo Media Center)
Vágólapra másolva!
Tétlenséggel vádolta meg a nemzetközi közösséget a folytatódó szíriai erőszakkal szemben a szíriai ellenzék egyik képviselője hétfőn, egy nappal a Szíriát Támogató Nemzetközi Csoport külügyminisztereinek találkozója előtt.
Vágólapra másolva!

Miután a szíriai kormány hétfőn felmondta az egy héttel előtte létrejött tűzszünetet,

tovább folyik a vérontás a közel-keleti országban

- figyelmeztetett Rijád Hidzsab, a Tárgyalási Főbizottság koordinátora New Yorkban.

"Oroszország és Irán szíriaiak vérét ontja, a kormány kórházakat bombáz, több ezer hordóbombát dob le és más alávaló fegyvereket vet be, és a világ csak nézi" - mondta Rijád Hidzsab, a Tárgyalási Főbizottság koordinátora New Yorkban Forrás: MTI/EPA/Aleppo Media Center/.

"Oroszország és Irán szíriaiak vérét ontja, a kormány kórházakat bombáz, több ezer hordóbombát dob le és más alávaló fegyvereket vet be, és a világ csak nézi", és az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai "hiábavalóak voltak" - mondta Hidzsab.

Szerinte a nemzetközi közösségnek felelőssége, hogy "cselekedjen és véget vessen a bűnös rendszer cselekedeteinek".

A Szíriát Támogató Nemzetközi Csoport külügyminiszterei a tervek szerint kedden New Yorkban ülnek össze, és megtárgyalják az amerikai-orosz kezdeményezésre született, törékeny tűzszüneti megállapodást. Egy nappal később az ENSZ BT tűzi napirendre a tűzszünet ügyét, az ülésen Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter is részt vesz.