Az idősebb Bush Hillary Clintonra szavazna

george h.w. bush obama
Former US President George H. W. Bush greets US President Barack Obama and First Lady Michelle Obama as they arrive at Intercontinental Airport on April 9, 2014 in Houston, Texas. Obama, who attended a memorial service at Fort Hood, is in Houston to attend two fund raisers for the Democratic National Committee, the Democratic Congressional Campaign Committee and the Democratic Senatorial Campaign Committee. AFP PHOTO/Brendan SMIALOWSKI
Vágólapra másolva!
Ha igaz, amit a Kennedy-család egy tagja állít, akkor az idősebb George Bush volt amerikai elnök nem pártja jelöltjére, Donald Trumpra, hanem demokrata riválisára, Hillary Clintonra fog szavazni. Az elnök szóvivője nem kommentált, csak annyit mondott: Bush magánemberként adja le szavazát és addig nem nyilatkozik.
Vágólapra másolva!

Idősebb George Bush volt amerikai elnök

nem pártjának jelöltjére, Donald Trumpra fog szavazni a novemberi amerikai elnökválasztáson,

hanem a demokrata párti riválisára, Hillary Clintonra - szivárgott ki egy másik politikusdinasztia, a Kennedy család berkeiből.

"Hillaryra fog szavazni"

A Politico amerikai hírportál szerint a 92 éves Bush - akinek a fia, George W. Bush is amerikai elnök volt - eddig nem akart állást foglalni a Fehér Házért folyó versenyről, ami önmagában is annak volt a jele, hogy nincs ínyére a republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump.

A volt elnök, az idősebb Bush Barack Obama elnökkel és feleségével Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Azt, hogy utódjának, Bill Clintonnak a feleségére fog voksolni, Kathleen Hartington Kennedy Townsend, Maryland volt helyettes kormányzója, a 48 éve meggyilkolt Robert F. Kennedy szenátor egyik lánya szivárogtatta ki. Twitterén írta: "Az elnök azt mondta nekem, hogy Hillaryra fog szavazni!".

Nem kommentálta

Bush szóvivője, Jim McGrath azonban kitérő választ adott az erre vonatkozó kérdésre. Azt mondta,

az elnök ötven nap múlva magánemberként fogja leadni saját szavazatát, és addig nem mond véleményt az elnökválasztási kampányról.

George Bush távol tartja magát a politikai vitáktól azóta, hogy az év elején mindketten részt vettek másik fiúk, Jeb elnökjelöltségért folytatott sikertelen kampányában. A Politico emlékeztet, hogy mindkét Bush-kormányzat több egykori tagja bejelentette már, hogy Clintont támogatja.