Nizzai merénylet: újabb nyolc embert elállítottak

Nizzai terrortámadás
Takarítanak a helyszínelők után
Vágólapra másolva!
Nyolc embert vettek őrizetbe és állítottak elő a francia rendőrök - mindannyian "kapcsolatban álltak" a tunéziai származású 31 éves Mohamed Lahouaiej-Bouhlel-lel, aki a július 14-i nizzai tömegmészárlást véghezvitte, mikor teherautójával a tűzijátékot néző, ünneplő tömegbe hajtott.
Vágólapra másolva!

Nyolc embert előállított a francia rendőrség a Nizzában 86 halálos áldozattal járó teherautós merénylet elkövetőjének környezetéből hétfő este és kedd reggel - erősítették meg rendőrségi források a Nice-Matin lap értesülését.

- jelezte a rendőrségi forrás, de azt nem közölte, mivel gyanúsítják őket. A nyolc férfit Nizzában és két környező településen vették őrizetbe.

Takarítanak a helyszínelés után a nizzai sétányon, ahol a támadás történt Forrás: MTI/EPA/Alberto Estevez

A július 14-i nizzai merénylet a tengerparti sétányon történt, amikor mintegy 30 ezren nézték a nemzeti ünnepet lezáró tűzijátékot.

A tunéziai származású 31 éves Mohamed Lahouaiej-Bouhlel egy teherautóval belehajtott a tömegbe, és megpróbált minél több embert halálra gázolni.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára. A párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege szerint az eleinte magányos elkövetőként azonosított Mohamed Lahouaiej-Bouhlel hónapok óta készült tettére, amelyben többen segítették. Az ügyben hat ember ellen emeltek vádat.