Kiberössztűz alatt a japán állami szervek

hacker
http://www.dreamstime.com/stock-images-hacker-typing-laptop-binary-code-background-image30511014
Vágólapra másolva!
Fél év alatt csaknem kétezer kibertámadás érte a japán állami szférát: több minisztérium, nagykövetség és a japán űrhivatal is ott van a "találati" listán.
Vágólapra másolva!

Rekordot döntött a japán állami és kormányzati intézmények ellen elkövetett kibertámadások száma az év első felében - közölte a japán rendőrség.

Az év első hat hónapjában 1951 kibertámadás történt.

A kibertámadások eszközei legtöbbször vírusokat tartalmazó kéretlen üzenetek voltak, illetve túlterheléses, úgynevezett DDoS-módszerrel is támadtak.

Fél év alatt csaknem kétezer kibertámadás érte a japán állami szférát Forrás: Dreamstime

Összességében 36 japán állami és kormányzati intézmény vált célponttá, köztük több minisztérium, parlamenti hivatal és nagykövetség, de támadás érte az űrhivatalt, egy repülőteret, és több, a védelmi iparban érdekelt céget, köztük a Mitsubishi és a Kawasaki nagyvállalatokat is.

A támadások egy részéért az Anonymousként heckercsoport felelős, de többször terelődött a gyanú észak-koreai és kínai számítógépes kalózokra is.

A japán kormányzati szerveket ért internetes támadások számának növekedése miatt a tokiói rendőrség három éve kibertámadás-elhárító különleges osztagot hozott létre, és hasonló egységek jöttek létre tucatnyi regionális rendőrségi központban is.