Clinton állampolgárságot ígér az illegális betelepedetteknek

politics vote Horizontal Democratic presidential nominee Hillary Clinton walks to her plane at Quad Cities International Airport September 5, 2016 in Moline, Illinois.
Hillary Clinton launched the home stretch of her US presidential bid aiming to solidify
Hillary Clinton
Vágólapra másolva!
Bevándorlási reformot és az illegálisan az országban élőknek mielőbbi amerikai állampolgárságot ígért egy kampányrendezvényen Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje. Felszólalt Barack Obama elnök is, aki nagyobb arányú bevándorlást sürgetett.
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje mielőbbi amerikai állampolgárságot ígért az illegálisan az országban élőknek egy washingtoni kampányrendezvényen. A mellette felszólaló

Barack Obama amerikai elnök nagyobb arányú bevándorlást sürgetett, mondván: Amerikában - az őslakosokat leszámítva - mindenki bevándorló.

Hillary Clinton dicsérte a spanyolajkú közösség hozzájárulását az ország fejlődéséhez, és bejelentette, hogy elnökké választása esetén hivatalba lépése után száz napon belül átfogó bevándorlási reformot terjeszt elő.

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt átfogó bevándorlási reformot hirdetett Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Ennek elfogadására szerinte van is esély, mert reményei szerint a demokraták a kongresszusban is megszerzik a többséget. A reformcsomag részeként megígérte például, hogy

elnökként megnyitja az utat az illegálisan az országban élők millióinak állampolgársága előtt - beszédét óriási taps fogadta.

Clinton három nap után csütörtökön tért vissza kampányolni, miután kiderült, hogy tüdőgyulladással küszködik.

A republikánus jelölt, Donald Trump az ingadozó államokban átvette a vezetést Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

A Reuters által közzétett országos felmérések szerint a republikánusok elnökjelöltje,

Donald Trump a választás szempontjából fontos, úgynevezett ingadozó államokban - Iowában, Ohióban, Floridában és Nevadában - is átvette a vezetést,

Észak-Karolinában pedig fej-fej mellett halad Clintonnal, és ledolgozott hátrányából Virginia államban is.