Molnár Csaba: Vissza kell vonni a népszavazást

Vágólapra másolva!
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője szerint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdai évértékelő beszédében arról beszélt, hogy nem lesz kötelező betelepítési kvóta, ezért szerinte vissza kell vonni az október 2-ai népszavazást.
Vágólapra másolva!

"Bebizonyosodott az, amit mindig is mondtunk: ez az ál-népszavazás nem a menekültügyről, hanem Orbán Viktor hatalmi ambícióiról, az Európai Unióból való kilépés előkészítéséről szól" - mondta strasbourgi sajtótájékoztatóján a képviselő.

"Mivel tegnap óta már bizonyítottan nem lehet tovább kvótákkal riogatni, ezért a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az október 2-ai, mára már végleg értelmetlenné és okafogyottá vált álnépszavazását" - mondta Molnár. Arról is beszélt, hogy szerinte "nincs mi ellen harcolni, felesleges elkölteni 6 milliárd forintot és folytatni a gyűlöletkampányt".

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke röviden a migrációs válság kezeléséről is beszélt az előző napi évértékelő beszédében. Azt mondta: "Meggyőződésem, hogy sokkal több szolidaritásra van szükségünk. De azt is tudom, hogy ezt önként kell nyújtani, szívből kell jönnie, erőltetni nem lehet." Ezt egyes elemzők úgy értelmezték, hogy Juncker kihátrál a kötelező kvótarendszerre vonatkozó tervek mögül.