Migránsok verekedtek neonácikkal Németországban

Violent altercations in Bautzen STREET SCENE police
Police officers (C) watch members from various camps at a gathering on a square at the Kornmarkt in Bautzen, Germany, 10 September 2016. Participants, who could be ascribed to a right-wing camp, gathered in front of Reichenturm tower. Followers of the civil and left-wing alternative spectrum gathered nearby in front of the City Museum. The gathering took place within the scope of the 'Bautzen Democracy Week.' Photo: XCITEPRESS/dpa
Vágólapra másolva!
A szászországi Bautzenben a helyi rendőrség tájékoztatása szerint nagyjából 80 fiatal helyi férfi és nő és 20 fiatal migráns verekedett össze.
Vágólapra másolva!

A helyiek – a közlemény szerint "láthatóan erőszakra kész személyek",

akiknek nagy része a szélsőjobbhoz sorolható

– jelszavakat skandáltak, amelyek szerint Bautzen, illetve az összetűzés helyszíne a németeké.

A két tábor közötti vita tettlegességbe torkollt. Szemtanúk beszámolói alapján a menedékkérők ütöttek először. A helyszínre vezényelt rendőröket is megtámadták, palackokkal, fadarabokkal és egyéb tárgyakkal dobálták meg őket. A rendőrök paprikaspray-vel és gumibottal léptek fel a támadókkal szemben.

Az intézkedésben 100 rendőr vett részt, a rendet hajnalra állították helyre. Garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást.

Száz rendőr tudta megfékezni a verekedést Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Essler