Éjféltől tűzszünet Kelet-Ukrajnában

Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS hadgyakorlat HADI FELSZERELÉS harckocsi katona SZEMÉLY TÁRGY tank
Oroszbarát szakadárok gyakorlatoznak a kelet-ukrajnai Donyecktől 75 kilométerre lévő torezi lőtéren. A mai nap folyamán írtak alá egy megállapodást, hogy mindd a két fél 15 kilóméterrel hátrébb vonják az összes harckocsit a Donyec-medencei ütközővonaltól. http://www.origo.hu/nagyvilag/20150930-kivonjak-a-tankokat-az-ukran-frontrol.html
Vágólapra másolva!
Éjféltől tűzszünet lép életbe a Donyec-medencében az ukrán hadsereg és a kelet-ukrajnai szakadár erők között - jelentette be szerdán Kijevben Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter az után, hogy francia kollégájával, Jean-Marc Ayrault-val együtt tárgyalásokat folytatott az ukrán fővárosban.
Vágólapra másolva!

A német diplomácia vezetője az ukrán és a francia külügyminiszterrel együtt tartott sajtótájékoztatón közölte: ígéretet kapott Moszkvától a fegyvernyugvás életbe lépésére és arra, hogy az legalább egy hétig fog tartani.

Éjféltől tűzszünet Forrás: MTI/EPA/Olekszandr Jermocsenko

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter bejelentette, hogy csütörtökön német és francia kollégájával együtt Donyeck megyébe, a kijevi ellenőrzés alatti területen lévő Kramatorszkba látogatnak, és ott folytatják tovább tárgyalásaikat.