Kerítéssel védenék a szilveszterező nőket Kölnben

Köln, tüntetés
Köln, 2016. január 9. A nők elleni erőszakot elutasító feliratot mutat fel egy résztvevő egy, a rasszizmus és a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó tüntetésen a kölni dóm előtt 2016. január 9-én. A szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvarnál nők ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban több csoport is tüntetést hirdetett erre a napra. (MTI/EPA/Oliver Berg)
Vágólapra másolva!
A német rendőrség tervei szerint kerítésekkel védenék szilveszterkor a kölni dóm épületét, nehogy megismétlődjön a legutóbb szilveszterkor történt tömeges erőszak, amikor migránsok támadtak meg több száz nőt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tervei szerint "szabad, de ellenőrzött hozzáférést" biztosítanak újévkor a székesegyházhoz. A még nem végleges tervek értelmében a dóm körül 100 méteres távolságban akadályt létesítenek, vagy kerítést húznak, amin keresztül több helyen is kapuk vezetnek majd az épülethez.

Gerd Bachner, a dóm prépostja azt mondta: hálás a városvezetésnek, amiért a biztonsági zónát létrehozza, mivel arra nagy szükség van.

- tette hozzá.
Szilveszterkor - zömmel migránsok - több száz nőt támadta meg, többet meg is erőszakoltak Kölnben. Ez azonban csak később derült ki, mert egy ideig a hatóságok, majd a német újságok is hallgattak a történtekről.