Kilencen meghaltak egy memphisi lakástűzben

Memphis, lakástűz
Memphis, 2016. szeptember 13. Egy férfi, Frederick Terrell barátja kiégett házának egyik szobájában a Tennessee állambeli Memphisben 2016. szeptember 12-én. A lakástűzben kilencen meghaltak, köztük öt gyerek. Az előzetes vizsgálat szerint a tüzet a légkondicionáló elektromos hibája okozta. (MTI/AP/Karen Pulfer Focht)
Vágólapra másolva!
Kilenc ember, köztük hat gyerek meghalt egy lakástűzben Memphisben. A Tennessee állambeli városban az 1920-as évek óta nem volt ilyen sok ember halálát okozó lakástűz.
Vágólapra másolva!

Heten a helyszínen életüket vesztették, két gyerek a kórházban halt bele a sérüléseibe. A túlélők közül az egyik gyerek válságos állapotban van.

A ház belül teljesen kiégett Forrás: MTI/AP/Karen Pulfer Focht

A tűzoltókat hajnali fél kettő körül értesítették, és be kellett törniük a biztonsági ajtókat, hogy bejussanak a házba.

Biztonsági ajtók védték a házat Forrás: MTI/AP/Karen Pulfer Focht

Az áldozatok valamennyien egy család tagjai. A nagyapjuk elmondta, hogy mind a nyolc unokája imádott iskolába járni. A család adományokból lesz csak képes eltemetni az áldozatokat.

Egyetlen család tagjai az áldozatok Forrás: MTI/AP/The Commercial Appeal/Jim Weber

Az előzetes vizsgálat szerint a tüzet a légkondicionáló rendszer elektromos hibája okozta. Wayne Cook tűzoltóparancsnok azt mondta az ABC Newsnak, hogy működött ugyan a házban a füstriasztó, de a család nem is próbált menekülni.