Továbbra sem viselhet fegyvert a bukott miniszterelnök

Horizontal Former prime minister Victor Ponta addresses journalists as he exits the High Court of Cassation and Justice in Bucharest on November 6, 2015, as he was quoted on the dossier Turceni-Rovinari, charged with forgery of documents under private sig
Victor Ponta
Vágólapra másolva!
Enyhített a román legfelső bíróság Victor Ponta volt román kormányfő hatósági felügyeletén, amelyet a vádhatóság rendelt el a korrupcióval gyanúsított szociáldemokrata politikus ellen.
Vágólapra másolva!

A szombaton közzétett jogerős döntés nyomán Pontának immár szabad ügyéről a nyilvánosság előtt nyilatkoznia, és az országot is elhagyhatja, de továbbra sem viselhet fegyvert, nem veheti fel a kapcsolatot az ügy tanúival, és hetente kell jelentkeznie a rendőrségen.

Victor Pontát korrupciós üggyel vádolják Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Az ügyészek szerint Ponta PSD-elnökként 2012-ben befutó parlamenti helyet ígért a PSD egyik politikusának egy 220 ezer euróra rugó illegális pártfinanszírozás fejében. A pénz állítólag Tony Blair volt brit miniszterelnök tiszteletdíja volt, aki 2012-ben előadói szerepet vállalt egy PSD-közeli alapítvány konferenciáján.