A cseh elnök szerint Hruscsov butaságot csinált a Krímmel

Czech President Milos Zeman (R) is welcomed by Italian Prime Minister Matteo Renzi before the 10th Asia-Europe Meeting (ASEM) on October 16, 2014 in Milan. The Asia-Europe Meeting (ASEM) was created in 1996 as a forum for dialogue and cooperation between
Milos Zeman, cseh köztársasági elnök
Vágólapra másolva!
Az orosz hadügyminisztérium szerint önálló katonai egységet hoztak létre a Krímben, ami képes megvédeni a félszigetet. Milos Zeman cseh elnök azt állította, Moszkva nemzetközi egyezményeket sértett, amikor elcsatolta a Krímet, de a félszigetet már nem lehet visszaadni Ukrajnának. Zeman szerint Hruscsov butaságot csinált, amikor 1954-ben odaadta a Krímet Ukrajnának.
Vágólapra másolva!

Oroszország „önálló katonai egységet” hozott létre a Krímben, ami

képes visszaverni bármilyen, a félsziget elfoglalására irányuló támadást,

közölte az orosz hadügyminisztérium az Interfax hírügynökség szerint. A minisztérium a közleményt a Krímben tartott nagyszabású hadgyakorlat utolsó szakaszának apropóján adta ki, írja a Reuters.

Nemzetközi egyezményeket sértettek

Eközben Milos Zeman cseh elnök egy cseh állampolgár kérdésére azt válaszolta, hogy Ukrajna nem kaphatja vissza a Krímet, annak ellenére, hogy Oroszország elcsatolta a félszigetet, tájékoztat a Reuters.

– válaszolta Zeman.

Hruscsov butaságot csinált

„Ugyanakkor egyetértek Önnel abban, hogy

– állította a cseh elnök. Azt nem fejtette ki, hogy a világ mely politikusaira gondol.

Nyikita Hruscsov 1954-ben adta át a Krímet Ukrajnának, aminek akkoriban alig volt jelentősége, mert Ukrajna a Szovjetunió része volt.