Gyanús autót találtak a párizsi Notre Dame-nál

Párizs, Notre Dame
A toronyőrt nem találtuk
Vágólapra másolva!
A francia rendőrség gyanús autót talált a párizsi Notre Dame közelében. A kocsiban teli gázpalackok voltak, de a palackokon nem volt detonátor. Az ügyben a rendőrség terrorelhárítási részlege és a titkosszolgálatok nyomoznak, két embert őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

Gázpalackokkal teli gépkocsit talált szeptember 4-ére, vasárnapra virradóan a francia rendőrség Párizs belvárosában, a Notre Dame katedrális közelében – jelentette szerdán honlapján a Le Figaro napilap.

A gépkocsiban nem volt senki, olyan volt, mintha otthagyták volna – mondta a lapnak egy rendőrségi forrás, aki szerint

a gázpalackokon nem volt sem detonátor, sem pirotechnikai eszköz.

Két embert őrizetbe vettek

Az ügyben a bűnügyi rendőrség terrorelhárítási részlege és a titkosszolgálatok nyomoznak. A rendőrség az I-télé hírtelevíziónak megerősítette, hogy az üggyel kapcsolatban hat embert (köztük a gépkocsi tulajdonosát) kedd este előállítottak, közülük négyet később szabadon engedtek, kettőt (egy házaspárt) viszont továbbra is őrizetben tartanak és kihallgatnak. A feleség szerepel a titkosszolgálatok nyilvántartásában radikalizálódás miatt.

A csomagtartó tele volt gázpalackkal

A konzervatív újság szerint a Peugeot 607 típusú gépkocsiban legalább hat gázpalackot találtak, közülük öt tele volt a csomagtartóban, egy pedig üresen hevert az egyik első ülésen.

A rendőrök arab nyelvű dokumentumokat találtak az autóban. A Reuters szerint

az autó elhagyatott volt, nem volt rajta rendszám, de a vészvillogó ment.

A rendőrség egyik tisztje azt nyilatkozta, lehet, hogy az autóval a hatóságok éberségét akarták próbára tenni.