Telefonbetyár tinédzserek okoztak terrorpánikot Lipcsében

lipcse hotel frustenhof bombariadó
Police officers in helmets and safety vests stand in front of the Hotel Fuerstenhof in Leipzig, Germany, 06 September 2016. The police sealed off the hotel following a terror warning. Photo: SEBASTIAN WILLNOW/dpa
Vágólapra másolva!
Robbantással és terrortámadással fenyegették meg a lipcsei Fürstenhof szállodát. A rendőrség lezárta a szálloda környékét, kutyákkal kerestek robbanószerkezetet. A rendőrség később közölte, hogy telefonbetyár tinédzserek fenyegették meg a szállodát.
Vágólapra másolva!

A lipcsei Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek. A hatóságok késő délután azt közölték, hogy telefonbetyár tinédzserek Ausztriából mobiltelefonon tették a bejelentést a terrorfenyegetésről. "Véget vetünk a rendőrségi bevetésnek és fellélegezhetünk" – olvasható a rendőrség üzenetében.

Kutyákkal keresték a bombát

A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre.

Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet,

az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrizték, a belépést pedig mindenkinek megtiltották.

Nem ürítették ki a szállodát

Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálták. Több mint száz rendőr volt a helyszínen. A szállodát viszont a DPA német hírügynökség jelentése szerint nem ürítették ki. Azok a vendégek, akik elmentek a városba vásárolni, a bejáratnál kötelesek voltak bemutatni ellenőrzésre a náluk lévő szatyrokat, csomagokat.

A rendőrség körbevette a szállodát Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Willnow

Lehet, hogy a betelefonáló törte a németet

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy még vizsgálják a fenyegető telefonhívás komolyságát. Nem kommentálta viszont azokat a meg nem erősített információkat, amelyek szerint a telefonáló törte a németet.