Beomlott egy négyszintes parkolóház Tel-Avivban

accident Horizontal
Israeli members of the Magen David Adom rescue service wait next to stretchers after an underground car park collapsed at a construction site on September 5, 2016 in the Ramat Hahayal neighbourhood in the coastal city of Tel Aviv. Police reported at least one person dead. Ramat Hahayal is home to a number of high-tech offices in Israel's booming technology industry, based around the city of more than 400,000 people. / AFP PHOTO / GIL COHEN-MAGEN
Vágólapra másolva!
Beomlott Tel-Avivban egy építés alatt álló, többszintes mélygarázs, ketten meghaltak, sokan megsérültek; folyik a kutatás a túlélők után.
Vágólapra másolva!

A félkész parkolóház négy szintjéből három beomlott.

A legfrissebb hírek huszonhét sérültről szólnak, többen súlyos állapotban vannak. Két kimentett ember a kórházban halt bele a sérüléseibe.

A CNN információi szerint mindkét áldozat építőmunkás volt, ezt erősítette meg Yonatan Yagodovsky, a mentőszolgálat szóvivője is, hozzátéve, egy harmadik munkás állapota életveszélyes.

Több mint hatvan tűzoltó vesz részt az eltűntek felkutatásában, és az izraeli hadsereg katasztrófavédelmi egysége is bekapcsolódott a keresésbe.

Sikerült kapcsolatot teremteniük a romok alatt rekedt két emberrel. A hatóságok négy-öt eltűntről tudnak, a Haaretz információi szerint négy ember rekedt a romok alatt, a portál úgy tudja, egy halottja van a balesetnek.

A mentőegységek tagjai a rádiónak úgy nyilatkoztak, hogy több órán át tarthat a kutatás a romok alatt rekedtek után. Nehezíti a mentést, hogy

újabb épületrészek beomlásától tartanak.

A mentők és a tűzoltók az emberek túlnyomó többségét kimentették. A rádió szerint elsősorban az építkezésen dolgozó munkások sérültek meg. A mélygarázs építtetője a tel-avivi önkormányzat. A városban súlyos a parkolóhiány.

Az abcnews-nak a munkások egyike azt nyilatkozta, ő a felszínen volt, amikor azt érezte, hogy az egész garázs megremeg. „Aztán hirtelen minden összedőlt. Rettenetes volt” – mondta a férfi.