Ismét erőre kap a Hermine hurrikán

Vágólapra másolva!
Az amerikai hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy az országban tomboló, Hermine névre keresztelt hurrikán a keleti partokon észak felé haladva ismét erőre kap és – Floridához hasonlóan – jelentős károkat okozhat. Több helyen rendkívüli állapotot hirdettek ki.
Vágólapra másolva!

Az előrejelzések szerint Hermine hamarosan újra egyes erősségű hurrikán lesz, és észak felé haladva folytatja a pusztítást. New Jersey térségében várhatóan lelassul, szerda éjjelre eléri Massachusetts térségét, majd innen északkelet felé halad tovább.

A kiadott figyelmeztetés miatt törölték – az Egyesült Államokban szeptember első hétfőjén tartott – munka ünnepének hétvégi rendezvényeit is. A hatóságok szerint a vihar a keleti partok mentén felkorbácsolhatja a hullámokat, amelyek így akár másfél méteresek is lehetnek, a lezúduló csapadék mennyisége pedig elérheti a 18 centimétert is.

A keleti államokban több helyen is rendkívüli állapotot rendeltek el, a New York-i kormányzó pedig lezárta a Long Island-i strandokat. A vihar miatt 55 ezer háztartás maradt áram nélkül Virginiában.

A 130 km/h-val tomboló viharnak már két halálos áldozata is volt, a sok eső pedig szintén sok gondot okoz.