Újabb összecsapások Törökországban

Vágólapra másolva!
A török biztonsági erők nyolc tagja és a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt tizenegy harcosa veszítette életét szombatra virradóra a legújabb délkelet-törökországi, az iráni határhoz közeli Van tartományban lezajlott összecsapásokban.
Vágólapra másolva!

A tartományi kormányzó irodájának szombati közleménye szerint a Caldiran körzeti Tendürek hegy mellett kirobbant harcokban nyolc török katona megsebesült. A légi támogatással zajló összecsapásokban a török biztonsági erők 13 PKK-harcost foglyul ejtettek - jelentette az Anadolu török hírügynökség.

Egy nappal korábban a kurdok lakta régióban 27 PKK-lázadó és a török biztonsági erők legkevesebb hét tagja halt meg az összetűzésekben.

Délkelet-Törökországon újabb és újabb erőszakhullámok söpörnek végig, mióta 2015 júliusában összeomlott a török állam és a kurd autonómiáért küzdő PKK két és fél éve tartó tűzszünete.

Mintegy 40 ezren haltak meg - többségében kurdok - a PKK három évtizede kezdődött függetlenségi harcában. Törökország, az Európai Unió és az Egyesült Államok terrorszervezetnek tekinti a szakadár szervezetet.