Megtámadta egy utas a pilótafülkét

EgyptAir Párizs-Kairó baleset
ADDING SPECIFICATION ABOUT THE AIRCRAFT A file picture obtained by AFP, dated May 8, 2016 and taken from Budapest airport in Hungary, shows the EgyptAir Airbus A 320-200, which vanished from radar en route from Paris to Cairo on May 19, 2016. Egyptian search teams combed the Mediterranean for signs of an EgyptAir flight with 66 people on board that vanished from radar en route from Paris to Cairo on May 19, 2016 the airline said. / AFP PHOTO / Andras Soos / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /ANDREAS SOOS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS == NO ARCHIVE
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy utast Egyiptomban, miután megtámadta egy repülőgép pilótafülkéjét - közölte az EgyptAir légitársaság.
Vágólapra másolva!

A gép, amelyen 150-en utaztak, a szaúd-arábiai fővárosból, Rijádból az egyiptomi Alexandriába tartott. A férfinél nem találtak fegyvert.

Nem volt az utasnál fegyver Forrás: AFP/Andras Soos

A légitársaság beszámolója szerint a gép személyzete a támadáskor megbizonyosodott arról, hogy a támadónál nincs olyan tárgy, amivel veszélyezteti a közlekedést vagy az utasok biztonságát.

A pilóta ezzel egy időben értesítette a reptéri hatóságokat, amelyek szükséghelyzetet rendeltek el. Az elkövetőt érkezéskor őrizetbe vették.

Az EgyptAir légitársaság 804-es, Párizsból Kairóba tartó járata idén májusban a Földközi-tengerbe zuhant 66 emberrel a fedélzetén. Azóta sem derült ki, hogy mi okozta a katasztrófát.