Merénylet Kabulban

Vágólapra másolva!
Egy külföldiek által is lakott szállodánál robbantottak a tálibok, de nincs külföldi áldozata a terrorakciónak.
Vágólapra másolva!

A teherautóba rejtett pokolgép robbant az afgán fővárosban, a nemzetközi repülőtértől keletre, a Northgate szállodánál, ahol külföldi vállalkozók is laknak. A Tolo News helyi tévéállomás úgy tudja, hogy több helyen megszűnt az áramszolgáltatás, megszólaltak a szirénák, sokan a robbanás zajára kiszaladtak az utcára.

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek e-mailben megerősítette, hogy ők az elkövetők. Állítása szerint fegyvereseik behatoltak az épületegyüttesbe, tucatnyi az áldozat.

Később Gul Aga Roháni, a kabuli rendőrparancsnok helyettese elmondta,

annak ellenére, hogy erős volt a robbanás, viszonylag kevés volt az áldozat, és külföldi nincs köztük,

noha a támadás idején 11 küldöldi volt az épületben. A kabuli rendőrfőnök azt mondta, hogy a detonáció következtében egy támadó meghalt, két társát lelőtték a rendőrök. Egy rendőr is meghalt, négy pedig megsebesült.

Ebben a teherautóban volt a bomba:

Az újabb merényletet egy héttel azután követték el az afgán fővárosban, hogy felrobbantotta magát két öngyilkos merénylő a hazara kisebbség békés demonstrációján. Az Origo is beszámolt a múlt szombati terrorakcióról, amit az Iszlám Állam vállalt, legkevesebb 80-an meghaltak és 231-en megsebesültek Kabulban.