Nem „magányos farkas” a nizzai tömeggyilkos terrorista

Nizzai tömeges gázolás
Rendőrök lőtték ki a kamion sofőrjét
Vágólapra másolva!
Egy szelfi buktatta le a nizzai merénylő hatodik, most elfogott társát. Hamid Z. a gyanú szerint konkrét segítséget is nyújtott a 84 halálos áldozattal járó támadáshoz. A francia főügyész szerint ezzel végleg megdőlt a teória, miszerint a nizzai merénylő magányos farkas volt.
Vágólapra másolva!

Újabb, immár a hatodik társát fogták el a nizzai merénylőnek. Hamid Z. a gyanú szerint konkrét segítséget nyújtott Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek a terrorakcióhoz, amelyben 84 ember halt meg.

Hamid Z.-t egy szelfi buktatta le,

amelyet a támadás előtt néhány nappal készített Bouhlellel a merényletben használt teherautó előtt.

Az ügyészség szerint a most elfogott 36 éves férfi már legalább egy éve ismerte a nizzai merénylőt. Hamid Z. így már a hatodik, akit a nizzai támadás után letartóztattak, mint terroristát.

és senki nem segített neki -– mondta Francois Molins főügyész.

Az Iszlám Állam vállalta

A francia nemzeti ünnepen, július 14-én elkövetett merényletben 84 ember vesztette életét, amikor a tunéziai származású Mohamed Lahouaiej Bouhlel egy hűtőkocsival szándékosan a tömegbe hajtott a nizzai Promenade des Anglais tengerparti sétányon.

A rendőrök lelőtték a támadót Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

A támadó legalább egy kilométeren keresztül cikcakkban hajtott az esti tűzijátékot néző ünneplők között,

a célja az volt, hogy minél több emberrel végezzen.

Végül a rendőrök lelőtték.

A támadást később az Iszlám Állam vállalta magára. A merénylet után a francia nemzetgyűlés negyedszerre is meghosszabbította a rendkívüli állapotot.