Ferenc pápa: Helytelen az iszlámot a terrorizmussal azonosítani

FERENC pápa egyházi vezető FOTÓ FOTÓTÉMA integet Közéleti személyiség foglalkozása pápa profilból SZEMÉLY
Czestochowa, 2016. július 28. Ferenc pápa pápamobiljáról köszönti a híveket a czestochowai szabadtéri szentmiséje előtt 2016. július 28-án, az ötnapos lengyelországi zarándoklatának második napján. (MTI/EPA/Grzegorz Michalowski)
Vágólapra másolva!
A pápa szerint minden vallásban van egy kisebb fundamentalista csoport. A katolikusoknál is.
Vágólapra másolva!

A pápa Lengyelországból a Vatikánba utazva a repülőgépen beszélt erről, amikor egy újságíró a Franciaországban július 26-án meggyilkolt 84 éves római katolikus papról kérdezte. A támadás elkövetését az Iszlám Állam dzsihádista szervezet vállalta. Ferenc pápa azt mondta, az iszlámot nem lehet az erőszakkal azonosítani. Ez nem helyes, és nem igaz.

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, minden vallásban van egy kisebb fundamentalista csoport. Így van ez a katolikusoknál is.

Ferenc pápa pápamobiljáról köszönti a híveket a czestochowai szabadtéri szentmiséje előtt, az ötnapos lengyelországi zarándoklaton Forrás: MTI/EPA/PAP/Grzegorz Michalowski

"Nem szeretek az iszlám erőszakról beszélni, mert az újságokból naponta értesülök az erőszakról Olaszországban, valaki megöli a barátnőjét, más az anyósát. Ezek mind megkeresztelt katolikusok."
Hozzátette:

Mint mondta, veszélyes kijelenteni, de a terrorizmus akkor fokozódik, ha nincs más lehetőség, és amikor a pénzt bálványozzák az ember helyett, amikor azt helyezik a világgazdaság középpontjába. "Ez a terrorizmus első megjelenési formája.

– fogalmazott a katolikus egyházfő. "Megkérdeztem magamtól, hány munkanélküli fiatalt fosztottunk mi meg Európában eszményeitől. Ezután ők a kábítószerhez, az alkoholhoz fordulnak, vagy jelentkeznek az Iszlám Államba" – mondta a pápa.