Izrael miatt támadja Szaúd-Arábiát a Hezbollah vezére

parties Horizontal
An image grab taken from Hezbollah's al-Manar TV on June 24, 2016 shows Hassan Nasrallah, the head of Lebanon's militant Shiite movement Hezbollah, giving a televised address from an undisclosed location in Lebanon. Nasrallah said the offensive on the city of Aleppo was the "greatest battle" in Syria, pledging to dispatch more militiamen to support Syrian regime forces. / AFP PHOTO / AL-MANAR TV / HO / === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / AL-MANAR TV" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ===
Vágólapra másolva!
A libanoni terrorszervezet, a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszrallah pénteki beszédében azt mondta: Szaúd-Arábia elfordul az arab szövetségeseitől, mert kapcsolatban áll Izraellel.
Vágólapra másolva!

Az Origo is írt arról korábban, hogy egyre több tárgyalás zajlik az utóbbi időben Izrael és Szaúd-Arábia között. Két közös ellenségük is van ugyanis: az Iszlám Állam és Irán.

Az Irán által támogatott, szintén síita Hezbollah vezetőjének persze nem tetszik a közeledés. A Hezbollah egyik célja Izrael elpusztítása, és bár a szíriai háborúban meggyengült a szervezet, így is rengeteg rakétát állomásoztat Dél-Libanonban, Izraelre irányítva.

Hasszán Naszrallah Forrás: AFP/Ho/al-Manar TV

Az Ynet szerint Naszrallah most azt mondta:

Naszrallah kritizálta, hogy több arab ország is finomított az Izraellel szembeni retorikáján és „már nem tekintik ellenségnek".

Különösen Szaúd-Arábiát bírálta, hogy már nem is titkolják a tárgyalásokat. Szerinte Szaúd-Arábia arra is készen áll, hogy elismerje Izraelt.