Biden: Trump veszélyes a nemzetbiztonságra

Horizontal CONVENTION US Vice Presient Joe Biden acknowledges the audience on Day 3 of the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center, July 27, 2016 in Philadelphia, Pennsylvania.      / AFP PHOTO / Robyn BECK
Joe Biden alelnök
Vágólapra másolva!
Oktalan szenzációhajhásznak és az amerikai nemzetbiztonságra veszélyesnek nevezte Donald Trumpot, a republikánus elnökjelöltet Joe Biden amerikai alelnök a demokraták philadelphiai konvencióján szerda este elmondott beszédében.
Vágólapra másolva!

Szerinte a republikánus elnökjelölt tönkretenné az amerikai középosztályt, és veszélybe sodorná az Egyesült Államok nemzetbiztonságát is.

"Ennek a nemzetnek a történetében soha, senki nem volt még, aki ilyen kevés tudással rendelkezett volna vagy ilyen kevéssé lett volna felkészült nemzetbiztonsági kérdésekben" - fogalmazott az alelnök, akinek szavait többször is kitörő ovációval fogadták a csarnokban. Hangsúlyozta: "Nem választhatunk meg olyan embert, aki kihasználja félelmeinket az Iszlám Államtól vagy más terroristáktól, akinek semmiféle elképzelése sincs arról, hogyan óvja meg a biztonságunkat, aki magáévá teszi ellenségeink taktikáját, kínzást alkalmazna és vallási türelmetlenséget hirdet".

Joe Biden alelnök Forrás: AFP/Robyn Beck

Fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy "mi nem ilyenek vagyunk, ez a mi értékrendünk elárulása".
Biden megfogalmazásában Trump cinizmusának nincsenek határai, fogalma sincs arról, hogy milyen a középosztály és milyen gondokkal küszködik, és nem más, mint egy nagy halandzsagép.
"Ebben a választási versenyben csakis egyetlen ember van, akire mindig számíthatnak, és ez Hillary Clinton" - jelentette ki Biden, és a demokraták elnökjelöltjét okosnak, keménynek és szenvedélyesnek nevezte.

Bident egyébként a felesége, Jill Biden "vezette fel", és a beszéd előtt bemutattak egy párperces videót is a 73 éves politikus több évtizedes karrierjéről. A beszéd után a first lady, Michelle Obama, Twitter-üzenetben gratulált Bidennek, és azt írta: "Joe, köszönet neked és Jillnek mindazért, amit az országért tettetek".