Korábbi munkahelyén mészárolt a japán ámokfutó

Horizontal Police officers stand guard outside the Tsukui Yamayuri En, a care centre where a knife-wielding man went on a rampage at Sagamihara city, Kanagawa prefecture on July 26, 2016.

At least 19 people were killed when a knife-wielding man went on a
Körbezárták az intézményt
Vágólapra másolva!
A megtámadott egészségügyi intézmény egyik korábbi dolgozója, Uemacu Szatosi az a 26 éves férfi, aki 19 embert késelt halálra Tokió közelében, Japánban.
Vágólapra másolva!

A japán köztévé információ szerint a támadásnak legalább negyvenöt sérültje van, sajtójelentések szerint közülük négyen életveszélyes állapotban vannak. 28 ember sebesülése súlyos.

"Valami szörnyűség történik"

A késelő hajnalban rontott be egy fogyatékkal élőknek otthont adó létesítménybe a Kanagava prefektúrában található Szagamiharában. A rendőrséget hajnali fél háromkor riasztotta az otthon egyik munkatársa, aki azt mondta:

Körbezárták az intézményt Forrás: AFP/Jiji Press

A férfi a támadás után a kést az autójában hagyta, és maga sétált be a rendőrségre, ahol feladta magát.

Fogyatékkal élőket akart gyilkolni

Az Aszahi Simbun című japán napilap tudósítása szerint az ámokfutó azt mondta a rendőröknek, hogy

A férfi nem csak az alkalmazotja, de az ápoltja is volt korábban az otthonnak, ahol azután vonták kezelés alá, hogy közölte: kész fogyatékkal élőket meggyilkolni, ha a kormányt ezt jóváhagyja. Március 2-án kiengedték a kórházból, mert úgy ítélték meg, hogy javult az állapota.