Újabb két gyanúsítottja van a nizzai terrortámadásnak

Nizzai tömeges gázolás
Rendőrök lőtték ki a kamion sofőrjét
Vágólapra másolva!
Korábban hat embert vettek őrizetbe, köztük a tunéziai születésű merénylő volt feleségét is, de őt később elengedték. A nyomozók továbbra is keresik azokat, akik logisztikai támogatást nyújthattak a kamionos ámokfutónak.
Vágólapra másolva!

Mohamed Lahouaiej Bouhlel július 14-én, a francia nemzeti ünnepen csapott le, egy 20 tonnás hűtőkocsit vezetett bele a nizzai sétányon ünneplő, a tűzijáték után sétálgató tömegbe.

Két kilométeren át száguldott a kamionnal, amelynek vezetőfülkéjét gyakorlatilag szitává lőtték a rendőrök, mire meg tudták állítani a férfit. A merénylőn kívül 84 ember halt meg, több mint 300-an megsebesültek, a halálos áldozatok fele külföldi.

Rendőrök lőtték ki a kamion sofőrjét, percekbe telt, mire megálították a férfit Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

Noha a terrorakcióért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, továbbra sincs bizonyíték arra, hogy kapcsolat lenne a merénylő és a szélsőséges dzsihádista szervezet között - írja a CNN. Elemezték ugyanakkor Bouhlel mobiltelefonjának adatait, üzeneteit, és azok alapján a nyomozók biztosra veszik, hogy

voltak segítői, logisztikai támogatást nyújtó cinkosai a támadónak, aki 2015 óta készült az akcióra.

Az egyik gyanúsított például a Facebookon üzent a merénylőnek azt tanácsolva neki, hogy rakja meg tonnaszám vassal a kocsit, és rontsa el a féket.