Saját tengeralattjárója is volt a kolumbiai kokainbárónak

Horizontal
Daniel Barrera Barrera egy 2013-as felvételen
Vágólapra másolva!
Harmicöt éves börtönbüntetést szabott ki helyi idő szerint hétfőn egy manhattani bíró a kolumbiai Daniel Barrera Barrerára, aki "El Loco" vagyis az őrült néven volt ismert a kolumbiai alvilágban.
Vágólapra másolva!

A bíró emellett tízmillió dollár értékű vagyonelkobzást és ugyancsak tízmillió dolláros pénzbüntetést is kiszabott El Locóra, a kolumbiai kokainbáró bűneit pedig egyszerűen megdöbbentőnek nevezte. A bíróság elutasította El Loco ügyvédeinek kérését, hogy enyhítő körülményként vegyék figyelembe, hogy igyekezett együttműködni a hatóságokkal.

Daniel Barrera Barrera egy 2013-as felvételen Forrás: AFP/Luis Acosta

A vádhatóság szerint Barrera 720 tonna kokaint csempészett be Kolumbiából az Egyesült Államokba. Barrera

saját bevallása szerint 1998 és 2011 között évente 400 tonna kokaint terített világszerte

négy kontinensen, a többi között például csempész tengeralattjárója is volt. A bíró bizonyítottnak látta azt is, hogy aki tartozott neki, vagy veszélyt jelentett üzleti érdekeltségeire, azt El Loco megfenyegette vagy megölte.

Barrerát Venezuelában fogták el 2012-ben, és a következő évben adták ki az Egyesült Államoknak. Egy évvel később beismerő vallomást tett.

A tárgyaláson Barrera arról beszélt, hogy

reméli, egyszer még láthatja az unokáit,

egyúttal bocsánatot kért a családjától a sok szenvedésért, melyet nekik okozott.

A manhattani államügyész elégedetten nyilatkozott az ítélethirdetés után. Azt mondta, az az ember, akit Kolumbiában az "utolsó nagy gengszerfőnökként" emlegettek, most amerikai bíróság előtt kénytelen felelni bűneiért.