Hollande: Az ország háborúban áll

government Horizontal This screen grab from a TF1 broadcast shows French President Francois Hollande speaking about the attack in Nice early on July 15, 2016 at the Elysee in Paris.
A truck ploughed into a crowd in the French Riviera resort of Nice, killi
Francois Hollande
Vágólapra másolva!
Francois Hollande szerint még sosem volt ennyire súlyos az iszlamista fenyegetés Franciaország és az EU számára. A francia elnök szerint az országa háborúban áll, de ezt meg fogják nyerni.
Vágólapra másolva!

Az iszlamista fenyegetés még sosem volt ennyire súlyos Franciaország és az Európai Unió számára, mint most – jelentette ki Francois Hollande francia elnök kedden, miután két, az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez kötődő merénylő megtámadott Normandiában egy katolikus templomot, majd megöltek egy idős papot.

A köztársaság megszentségtelenítése

Az állami televízió által közvetített beszédében a francia államfő rámutatott: az iszlám terrorizmus elleni harc bel- és külföldön is hosszúnak ígérkezik.

Ez a fenyegetés sosem volt nagyobb Franciaország és Európa számára, mint most.

– hangsúlyozta.

Beszédében Hollande elmondta: "a normandiai templom elleni támadás, a katolikus pap megölése a köztársaság megszentségtelenítését jelentette."

"Meg fogjuk nyerni a háborút"

A francia elnök hangsúlyozta:

az ország háborúban áll,

majd felszólította a franciákat, hogy maradjanak egységesek, és ne forduljanak egymás ellen.

„A terroristák meg akarnak osztani minket, éket akarnak verni közénk, és egymás ellen akarnak fordítani bennünket” – jelentette ki.

Hollande azt is hozzátette, hogy Franciaország az elmúlt időszakban több biztonsági intézkedést hajtott végre, mint modern történetében eddig valaha. Ugyanakkor hangsúlyozta, mindez nem korlátozza a szabadságjogokat és nem csorbítja a demokráciát.

– fogadta meg a francia elnök.

Hollande az események miatt lemondta szerdára tervezett prágai látogatását